Over ons

Wie zijn we en wat is er gedaan?

Op de bovenstaande foto staat het dorpsteam en het dorpspanel van Bleskensgraaf.  Het dorpsteam  bestaat uit een aantal inwoners van het dorp die samen met dorpsgenoten zoekt naar dé oplossing voor een aardgasvrij Bleskensgraaf in 2032. De gemeente Molenlanden ondersteunt hierbij. Daarbij hebben we de hulp ingeschakeld van Buurkracht en Energie Samen. Het dorpsteam bestaat inmiddels uit ruim 30 inwoners van Bleskensgraaf.

Na een eerste presentatie in december 2022 zijn de leden van het dorpsteam aan de slag gegaan met ideeën en mogelijkheden om het dorp in 2032 aardgasvrij te krijgen. Hiervoor is bovenstaande tijdlijn toegepast. Om zoveel mogelijk facetten te onderzoeken is het dorpsteam opgesplitst in meerdere werkgroepen. Middels deze aanpak hebben wij de afgelopen maanden verschillende concepten kunnen uitwerken en laten toetsen door een onafhankelijk adviesbureau. Het team heeft gekozen voor CCS
energie-advies. Zij hebben een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en de technische mogelijkheden onderzocht op realiteit en haalbaarheid. De resultaten van dit onderzoek zijn gepresenteerd op de tweede dorpsbijeenkomst op 13 december. Nu zijn we bezig het plan verder uit te werken aan de hand van vier sporen en bereiden een 2e dorpsplan voor.

De werkgroepen en samenhang

E-mailadresinfo@bles2032.nl